MACROECONOMIA
Economia 29/11/2010

La UE preveu que Espanya incomplirà el compromís de reduir el dèficit al 6% el 2011

La Comissió Europea rebaixa a gairebé la metit les previsions de creixement del govern espanyol pel proper any

Redacció
1 min
La vicepresidenta econòmica del govern espanyol, Elena Salgado

BarcelonaLa Comissió Europea no confia que Espanya pugui complir el compromís de rebaixar el dèficit al 6% l'any que ve, ja que les previsions amb les que treballa auguren un creixement de l'economia bastant més dèbil del que espera el govern espanyol pel 2011.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons l'informe europeu, Espanya tancarà el 2010 amb un creixement negativu del 0,2% del PIB i la seva economia creixerà un 0,7% l'any vinent, gairebé la meitat del que calcula l'executiu espanyol, que treballa amb la previsió de l'1,3%.

Amb aquesta perspectiva, la CE veu poc probable que l'Estat espanyol arribarà al 2011 amb un dèficit del 6,4%, quatre dècimes per sobre del compromès. Aquest any, el dèficit se situarà al 9,3%.

En l'evolució que preveu l'executiu comunitari, Espanya tampoc compliria els compromisos de dèficit per als anys següents, la qual cosa complicaria que arribés a situar-lo al 3% al 2013 tal i com exigeix el Pacte d'Estabilitat.

Pel que fa al nivell de deute espanyol Brussel·les augura que augmentarà fins al 73% del PIB en dos anys.

Les valoracions de la Comissió Europea apunten a que, tot i que sembla que l'economia s'ha estabilitzat al 2010, Espanya no ha emprès encara una recuperació "sòlida" i afirma que l'atur seguirà creixent.

La desocupació no es reduirà fins que comencin a notar-se efectes de la reforma laboral en el proper any i de la negociació col·lectiva que està en vies d'assolir-se.

Europa ha valorat en positiu les reformes engegades pel govern espanyol i ha augurat que contribuiran a reprendre el creixement i fer remuntar el mercat laboral, que haurà de seguir absorbint treballadors de sectors com la construcció, que seguirà davallant.

stats