La inversió i les exportacions incrementen el PIB català un 3% el segon trimestre

El creixement a Catalunya és una dècima inferior a la mitjana espanyola, d'un 3,1% 

El producte interior brut (PIB) a Catalunya va créixer un 3% el segon semestre del 2017 respecte del mateix període de l'any passat, 2 dècimes més del previst pel departament d'Economia de la Generalitat al juliol. Segons l'Idescat, aquest augment es deu en gran part a la inversió, que va créixer un 3,7%, i a les exportacions de béns i serveis, que ho van fer un 5,7%. El creixement de les exportacions s'ha vist impulsat sobretot pel consum dels estrangers en el territori català (8,6% interanual). De fet, una cinquena part del creixement a Catalunya ve donada pel sector exterior.

Les dades també posen de manifest que el creixement del PIB català és lleugerament inferior a la mitjana espanyola però superior a la del conjunt de països de la Unió Europea. L'economia a Espanya ha crescut un 3,1%, mentre que la mitjana comunitària ho ha fet un 2,3%.

Un trienni per sobre del 3%

El comunicat emès per l'Idescat també destaca el paper de la demanda interna, que va registrar una millora del 2,8%. Ara bé, aquesta dada és 1 dècima inferior al trimestre anterior (2,9%).

Finalment, la construcció va créixer un 2,7% aquest trimestre respecte de l'any anterior. Les activitats de l'administració pública, l'educació, la sanitat i els serveis socials també creixen a una taxa interanual del 3,7%.

Més continguts de