Publicitat
Publicitat

ECONOMIA

La recuperació continua sent feble: l'economia espanyola creix, però menys

El PIB creix un 0,2% el segon trimestre, una dècima menys. El Banc d'Espanya reclama "decisió i claredat" a les institucions europees i "respostes enèrgiques" al govern espanyol

L'economia espanyola alenteix el ritme de creixement. El PIB ha crescut un 0,2% el segon trimestre i un 0,7% en un any, segons les dades que ha donat aquest divendres al matí el Banc d'Espanya.

En els dos casos, el creixement s'ha frenat una dècima, en relació amb el primer trimestre de l'any. La desacceleració de l'activitat és conseqüència de la contracció de la demanda interna , més pronunciada que en el trimestre anterior , mentre que el sector exterior va augmentar la seva aportació positiva .

Segons el Banc d'Espanya l a recuperació econòmica continua sent feble i està subjecta a les possibles repercussions de les tensions en els mercats de deute sobirà . L a superació d'aquest clima advers dependrà del fet que a nivell europeu es posin en marxa " amb decisió i claredat " els compromisos acordats , encara que el Banc considera que la contenció del contagi exigeix també " respostes enèrgiques " per part del govern espanyol.

Més continguts de