CRISI
Economia 20/06/2012

El PIB per càpita d'Espanya cau per sota de la mitjana europea després de deu anys

Es manté en el tretzè lloc de la classificació d'estats membres, segons Eurostat

Efe
1 min

Brussel·lesEl producte interior brut (PIB) per habitant d'Espanya el 2011 va caure per sota de la mitjana de la Unió Europea (UE), per primera vegada des de 2001, fins al 99%, un punt menys que l'any precedent, segons les dades preliminars divulgades avui per l'oficina estadística comunitària, Eurostat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquests resultats confirmen la tendència descendent d'Espanya enfront dels seus socis europeus, ja que el PIB per habitant espanyol va anar caient progressivament des de 2007, quan va aconseguir la seva quota més alta, el 105% de la mitjana comunitària, han indicat a Efe fonts de la UE.

El PIB per habitant mitjà dels 17 estats que comparteixen la moneda única es va situar l'any passat vuit punts percentuals per sobre de la mitjana de tota la UE.

Segons el primer càlcul d'Eurostat per al 2011, Espanya es manté en el tretzè lloc de la classificació d'estats membres, per darrere d'Itàlia (101% de la mitjana comunitària), país que el va superar l'any passat, encara que es manté molt per davant d'altres socis de la moneda única, com Grècia (82%) o Portugal (77%).

Entre els Vint, les dades llancen grans diferències entre els països, des el 274% de la mitjana europea per Luxemburg, al 45% de Bulgària.

Per la seva banda, Holanda es va situar lleugerament per sobre del 30% de la mitjana, mentre que Dinamarca, Suècia, Irlanda i Àustria superaven la mitjana entre el 25 i el 30%.

Finlàndia, Bèlgica i Alemanya es van col·locar entre un 15 i 20% per sobre de la mitjana europea, mentre que França i el Regne Unit van estar entre el 5 i 10% per sobre.

Itàlia (101%) i Espanya van ser els països que es van situar al voltant de la mitjana de la UE.

stats