Economia 14/10/2011

Portugal vol col·locar 1.500 milions en bons

Arran de les mesures dràstiques que va anunciar el govern lusità ahir, els mercats han exigit avui més interessos per adquirir deute portuguès en tots els terminis

Efe
1 min

BarcelonaEl Tresor portuguès ha anunciat avui dues subhastes a curt termini pel dinou d'octubre per un import d'entre 1.000 i 1.500 milions d'euros, mentre la penalització del deute del país empitjora, després de les dures mesures fiscals anunciades ahir a la nit. Portugal torna a buscar finançament als mercats amb la col·locació de bons a tres i sis mesos, després d'haver subhastat el passat 5 d'octubre 722 milions d'euros en deute a tres mesos a una rendibilitat del 4,97%, lleugerament superior a la registrada en l'última emissió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El govern conservador, que compta amb majoria absoluta al Parlament, va anunciar ahir les iniciatives fiscals més dràstiques de les últimes dècades, entre les quals destaquen la supressió de les dues pagues extra als funcionaris i pensionistes, i l'augment en mitja hora diària de la jornada laboral del sector privat. Els mercats van reaccionar amb desconfiança i han exigit avui més interessos per adquirir deute sobirà lusità en tots els terminis.

Segons fonts del mercat, la rendibilitat dels títols sobirans a dos anys va ascendir al 17,163%, per sobre del 17,143% de dijous, mentre que a deu anys va arribar fins a l'11,608%, enfront de l'11,594% del dia anterior. L'executiu que lidera el conservador Pedro Passos Coelho va justificar les noves mesures d'ajust, incloses al pressupost del 2012, per complir amb els compromisos de dèficit pactats amb la Unió Europea i el Fons Monetari Internacional, que van prestar a Portugal 78.000 milions d'euros.

stats