Economia 11/07/2012

El PP demana que Rodrigo Rato s'expliqui al Congrés

Ara
1 min

BARCELONA.El PP demanarà la compareixença a la comissió d'economia del Congrés de 24 directius del sector financer espanyol. Entre ells hi ha l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, que ahir també va demanar poder explicar la seva gestió al capdavant del banc intervingut.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El portaveu del Grup Popular, Alfonso Alonso, va anunciar que les compareixences arrencaran aquest mes i inclouran l'actual president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri; el governador del Banc d'Espanya, Luis Linde; el seu antecessor, Miguel Ángel Fernández Ordóñez; l'exvicepresidenta del govern de Zapatero, Elena Salgado, i l'actual ministre d'Economia, Luis de Guindos. També hi seran convocats els expresidents de Caixa Catalunya, Narcís Serra, i el de Nova Galicia, Mauro Varela, entitats també estatalitzades, segons informa Efe.

De tota manera, el protagonisme de Rodrigo Rato serà absolut, perquè ahir l'Audiència Nacional va admetre a tràmit la querella del moviment 15-M contra la gestió de l'anterior equip del banc.

El jutge de l'Audiència, Fernando Andreu, ha optat per acumular la querella a la presentada la setmana passada per UPyD.

stats