Economia 10/05/2012

El PP continua burxant en la gestió d'Ordóñez

Vicente Martínez Pujalte acusa el Banc d'Espanya d'haver "obligat" Rodrigo Rato a absorbir Bancaja amb dades no exactes

Efe
2 min

MadridEl PP continua la seva ofensiva a la gestió de Miguel Ángel Fernández Ordóñez al capdavant del Banc d'Espanya. Aquest dijous, el portaveu del PP a la comissió d'Economia del Congrés, Vicente Martínez Pujalte, ha acusat el Banc d'Espanya d'"obligar" l'expresident de Bankia, Rodrigo Rato, a fer-se càrrec de Bancaja amb dades que "potser no eren exactes" i sense cap tipus d'esquema "de protecció d'actius".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Ho ha dit en una entrevista a Telemadrid, en què el portaveu del PP ha assegurat que l'executiu de Rajoy treballa per garantir la solvència del sistema financer. De fet, està previst que el consell de ministres d'aquest divendres aprovi un decret llei per avançar en la reforma del sector financer.

Sobre la responsabilitat que hagi pogut tenir Rato en la situació de l'entitat, després que aquest dijous el govern espanyol anunciés la nacionalització de la matriu de Bankia, BFA, Martínez Pujalte ha afirmat que Rato va heretar una situació "enverinada".

Segons avança aquest divendres 'La Razón', el govern espanyol substituirà Ordóñez com a governador del Banc d'Espanya el 12 de juliol. Rajoy ja ha comunicat al PSOE, el principal grup de l'oposició, que el relleu es farà efectiu amb o sense acord entre els partits. Fonts de l'equip econòmic del govern espanyol han assegurat al diari que Fernández Ordoñez no serà al càrrec "ni un segon més" un cop expiri formalment el seu mandat, el 12 de juliol. El procés institucional exigeix que la designació la faci el rei, a proposta del president del govern espanyol, amb independència del que passi després en el tràmit al Congrés.

Ordóñez ocupa el càrrec de governador del Banc d'Espanya des del 2006, quan va ser escollit sense el suport del PP, aleshores, a l'oposició. Va substituir Jaime Caruana en el càrrec.

stats