Economia 07/06/2012

El PP impedeix que Rato i Fernández Ordóñez compareguin al Congrés per explicar la seva gestió

Ignora les peticions de tota l'oposició i només permet que parlin els dirigents de les patronals bancàries i el secretari d'estat d'Economia

Efe
1 min

MadridEl Partit Popular ha impedit que Rodrigo Rato i Miguel Ángel Fernández Ordóñez compareguin al Congrés dels Diputats per donar explicacions de la seva gestió al capdavant de Bankia i al Banc d'Espanya, respectivament. El PP només ha acceptat que parlin els dirigents de les patronals bancàries i el secretari d'estat d'Economia a la subcomissió que el Congrés té oberta per parlar de la reestructuració bancària.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tota l'oposició havia reclamat les compareixences de l'expresident de Bankia i de l'encara governador del Banc d'Espanya, però el PP ha vetat que això es produeixi almenys fins al setembre, quan s'obrirà la possibilitat de poder tornar a convocar nous testimonis a la comissió.

L'oposició ha qualificat d'"obstruccionista" l'actitud del grup majoritari al Congrés. El PSOE, el PNB i UPyD ja han anunciat que no assistiran a les compareixences aprovades. El PP ha defensat la seva postura argumentant que "no és el moment adient" perquè es produeixin les compareixences que reclamava l'oposició.

stats