ECONOMIA
Economia 22/07/2012

El PP veu que hi ha interessos ocults per potenciar una Europa a dues velocitats

El vicesecretari d'estudis del PP, Esteban González Pons, assegura que "ara li toca al Banc Central Europeu ajudar" per frenar l'especulació dels mercats financers

Efe
1 min

BarcelonaEl PP insisteix a demanar al Banc Central Europeu (BCE) que compri deute espanyol i freni l'augment de la prima de risc, que divendres va arribar als 610 punts. Si dissabte va ser el ministre d'Exteriors qui va exigir l'actuació immediata de l'organisme regulador europeu, aquest diumenge ha sigut el vicesecretari d'estudis i programes del PP, Esteban González Pons, qui ha insistit en la idea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Però encara ha sigut més contundent quan ha afirmat que "en mans del BCE està tallar el joc dels especuladors amb la prima de risc espanyola a partir de demà". González Pons ha seguit l'argument: "Si el BCE vol, això s'acaba dilluns. I si no s'acaba dilluns és perquè el BCE no ho vol. O, dit d'una altra manera, perquè algú no vol que el BCE vulgui". A partir d'aquí, el dirigent del PP ha donat a entendre de forma clara que hi ha interessos perquè hi hagi una Europa a dues velocitats. "És possible que algú, en contra de l'esperit de la Unió Europea (UE), vulgui que Espanya i els països del sud no pertanyin al mateix club que els països del nord d'Europa", ha afegit.

En la seva intervenció en un discurs prop d'Alacant, González Pons ha insistit que "Espanya ha fet el que havia de fer i els espanyols han patit. Ara li toca al BCE ajudar". El vicesecretari d'estudis, que ha reconegut que Espanya es troba "en un dels moments més complicats del últims 30 anys", ha reblat que "si el BCE atura l'especulació, el nostre país sabrà reinventar-se i recuperar-se".

stats