IMPOSTOS
Economia 27/04/2012

El PP encara llueix a la seva web la campanya 'No més IVA'

"Europa no significa tenir un IVA per damunt del 20%, si entenem Europa així ens hem equivocat", deia Cristóbal Montoro el novembre de 2011. Aquest divendres, el ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat que el 2013 s'apujarà l'IVA

Ara
1 min

Barcelona"Si apugéssim els grans impostos, l'IVA i l'IRPF, el que ens portaria és menys creixement i més atur, ho digui la Comissió Europea o el Fons Monetari Internacional. Europa no significa tenir un IVA per damunt del 20%, si entenem Europa així ens hem equivocat". Són les paraules que va dir l'actual ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, el 4 de novembre de 2011 a 'Los Desayunos de TVE'. Montoro era aleshores el coordinador d'economia del PP.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'increment anunciat aquest divendres pel govern espanyol de l'IVA i dels impostos especials, que graven el tabac, l'alcohol i la gasolina, per al 2013 no figurava al programa electoral del PP, i el partit l'ha negat reiterades vegades.

El 16 de març de 2010 Montoro va liderar una moció al Congrés contra l'augment de l'IVA (vegeu vídeo).

De fet, a la pàgina web del Partit Popular encara s'hi pot trobar una notícia de l'abril de 2010 on s'explica el començament de la campanya 'No més IVA', organitzada pel partit contra la pujada de l'IVA que l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero havia anunciat per al juliol de 2010.

En la campanya, el PP animava els ciutadans d'arreu d'Espanya a signar en contra de l'increment de l'impost. Per fer-ho, el partit de Mariano Rajoy va muntar diverses sessions informatives arreu de l'Estat durant dos dies. A més, el PP demanava als ciutadans que participessin a títol individual, a través de blogs o associacions, amb l'objectiu de recollir diferents testimonis i opinions durant "el temps que calgués" per aturar l'increment.

stats