Economia 22/03/2011

El PP vol vincular els sous amb les xifres de l'atur

Salgado diu que relacionar els sous amb la productivitat ha de ser "el fonament de la negociació col·lectiva"

Miquel Codolar
1 min

MadridEl secretari d'Economia i Ocupació del PP, Emilio Nadal, ha explicat que "posats a buscar referents" per vincular-los al volum dels sous en el temps, "la taxa de desocupació té molta lògica", en el sentit que els sous creixin quan hi hagi més llocs de treball. Ho ha dit durant un esmorzar informatiu de l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica (APIE).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Preguntat per quina és la posició del seu partit pel que fa a la possibilitat de vincular els sous amb la productivitat, ha dit que "el problema és què és la productivitat i quins tipus n'hi ha" i ha afegit que fer-ho eria "molt complicat". Nadal ha defensat que l'Estat és on hi ha més desconnexió entre l'evolució salarial i la situació econòmica, ja que "el 2009 qui va conservar el lloc de treball va guanyar poder adquisitiu mentre que a Europa es va destruir menys ocupació i es van moderar els sous".

Per la seva banda, la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, ha afirmat en una entrevista a la ràdio que vincular els sous amb la productivitat ha de ser el "fonament" de la reforma de la negociació col·lectiva", sobre la qual estan negociant la patronal i els sindicats. Ha afegit que la mateixa empresa és qui ha de decidir si tenint en compte els seus guanys pot pagar més als seus treballadors i per això ha defensat un increment de la flexibilitat de cada empresa, "que és qui coneix la seva situació econòmica".

stats