Publicitat
Publicitat

PSC, ICV i ERC s'apunten a la manifestació i coincideixen en el rebuig frontal contra la reforma laboral

Herrera considera que la mesura "ens apropa a Grècia" perquè busca l'abaratiment dels acomiadaments

Els secretaris generals del PSC, ICV i ERC, Pere Navarro, Joan Herrera i Marta Rovira, han participat en la manifestació en contra de la reforma laboral aprovada pel PP i han coincidit en rebutjar la mesura que consideren que "no dóna resposta a la situació de crisi que viu el país" i que apropa l'estat espanyol al cas grec perquè aposta per l'abaratiment dels acomiadaments i els salaris. En aquest mateix sentit, han remarcat la necessitat que l'executiu espanyol es reuneixi amb els agents socials i econòmics per revisar el text que s'ha aprovat per decret llei. Milers de persones han participat en la protesta que ha recorregut Passeig de Gràcia de Barcelona.

Pere Navarro ha criticat la nova llei que segons el socialista "no dóna resposta a la situació de crisi i atur que viu el país" i que el PP ha aprovat "amb l'aplaudiment de CiU". Navarro ha demanat al govern espanyol que repensi les mesures preses i ha encoratjat el president de la Generalitat, Artur Mas, que es reuneixi amb els sectors sindicals i econòmics de Catalunya per "explorar noves fórmules que apostin per models econòmics basats en la innovació, l'accés de les empreses al crèdit i la creació de llocs de treball".

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha lamentat el text que busca l'abaratiment dels salaris i els acomiadaments i que "acosta" Catalunya i l'estat espanyol a la situació econòmica que viu Grècia.

Per la seva banda, Marta Rovira, ha subratllat que tot i que la reforma "era necessària" no s'ha produït en les condicions que calia perquè significa "l'afefliblent del país, de les relacions laborals i l'increment de l'atur i la conflictivitat a les empreses". "Ens posem al costat dels agents socials i econòmics per facilitar el diàleg i millorar aquesta reforma que s'ha aprovat per decret llei", s'ha ofert Rovira.

Més continguts de