Economia 19/02/2012

PSC, ICV i ERC s'apunten a la manifestació i coincideixen en el rebuig frontal contra la reforma laboral

Herrera considera que la mesura "ens apropa a Grècia" perquè busca l'abaratiment dels acomiadaments

Acn
2 min

BarcelonaEls secretaris generals del PSC, ICV i ERC, Pere Navarro, Joan Herrera i Marta Rovira, han participat en la manifestació en contra de la reforma laboral aprovada pel PP i han coincidit en rebutjar la mesura que consideren que "no dóna resposta a la situació de crisi que viu el país" i que apropa l'estat espanyol al cas grec perquè aposta per l'abaratiment dels acomiadaments i els salaris. En aquest mateix sentit, han remarcat la necessitat que l'executiu espanyol es reuneixi amb els agents socials i econòmics per revisar el text que s'ha aprovat per decret llei. Milers de persones han participat en la protesta que ha recorregut Passeig de Gràcia de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Pere Navarro ha criticat la nova llei que segons el socialista "no dóna resposta a la situació de crisi i atur que viu el país" i que el PP ha aprovat "amb l'aplaudiment de CiU". Navarro ha demanat al govern espanyol que repensi les mesures preses i ha encoratjat el president de la Generalitat, Artur Mas, que es reuneixi amb els sectors sindicals i econòmics de Catalunya per "explorar noves fórmules que apostin per models econòmics basats en la innovació, l'accés de les empreses al crèdit i la creació de llocs de treball".

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha lamentat el text que busca l'abaratiment dels salaris i els acomiadaments i que "acosta" Catalunya i l'estat espanyol a la situació econòmica que viu Grècia.

Per la seva banda, Marta Rovira, ha subratllat que tot i que la reforma "era necessària" no s'ha produït en les condicions que calia perquè significa "l'afefliblent del país, de les relacions laborals i l'increment de l'atur i la conflictivitat a les empreses". "Ens posem al costat dels agents socials i econòmics per facilitar el diàleg i millorar aquesta reforma que s'ha aprovat per decret llei", s'ha ofert Rovira.

stats