JORNADES DEL CERCLE D'ECONOMIA
Economia 01/06/2012

El líder del PSOE exigeix que el Banc d'Espanya revisi els diners públics del rescat de Bankia

Alfredo Pérez Rubalcaba destaca que els eurobons farien baixar la prima de risc. Demana un import per grans fortunes similar al de Sarkozy a França

T. G. / S. G.
2 min

SitgesEl cap de l'oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba, s'ha referit en la seva conferència a les jornades del Cercle d'Economia a la situació desfermada pel rescat de Bankia. Ha demanat que el Banc d'Espanya validi si són realment necessaris els 23.000 milions d'euros que ha sol·licitat l'entitat financera de diner públic. Rubalcaba ha destacat que com que el ministre d'Economia, Luis de Guindos, va dir que l'Estat injectaria la quantitat que demanés Bankia, aquest banc ha demanat el que ha cregut convenient, "però ara cal revisar si aquesta és la xifra real".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En tot cas, Rubalcaba ha afegit que "aquesta no és manera de donar diners públics. És molt important que no és doni per bo el que ha dit el president de Bankia" i també que "estic d'acord amb el que ha dit el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi, en que la crisi de bankia s'ha enfocat de la pitjor manera, donat primer una xifra de 4.500 milions, després 10.000 milions i al final de més de 23.000".

El líder del PSOE ha aprofitat per reivindicar la figura del Banc d'Espanya, posant com a exemple la crisi de Lehman Brothers del 2008. "A ningú se li va acudir criticar la Reserva Federal Nordamericana".

Rubalcaba també s'ha referit a la conveniència d'instaurar els eurobonos. En aquest sentit, ha remarcat que només el fet de parlar dels eurobons ja tindria un efecte positiu sobre la prima de risc". El cap de l'oposició també ha dit que "una mica d'inflació com a Alemanyasi es poses aquest ens aniria bé per guanyar competitivitat". En el seu discurs ha parlat sobre l'impost sobre grans fortunes, similar al que va instaurar Sarkozy a França: "els castells francesos no han caigut per aquesta taxa". Al torn d'intervenció dels assistents Rubalcaba ha respost una pregunta sobre si aquest impost no faria augmentar la marxa dels capitals estrangers, i ha afirmat que "el capital no se'n va per això".

stats