Economia 08/07/2012

El PSOE portarà la reforma laboral al Constitucional

Els socialistes acusen el PP d'haver aprovat una llei que resta protecció i drets bàsics a qui més els necessita. La reforma definitiva entra en vigor aquest diumenge després de la publicació al BOE

Efe
1 min
Alfredo Pérez Rubalcaba / EFE

MadridEl PSOE portarà al Tribunal Constitucional la reforma laboral perquè considera que va contra els drets bàsics dels ciutadans.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Així ho ha anunciat avui a Almeria en la clausura del XII Congrés del PSOE d'Andalusia el secretari general dels socialistes, Alfredo Pérez Rubalcaba, qui ha destacat que la reforma laboral restarà protecció "als qui més ho necessiten i en el moment en què més ho necessiten".

En un comunicat, el PSOE assenyala que la primera mesura que prendrà quan torni a governar serà la derogació de la reforma laboral, que ha entrat aquest diumenge en vigor després de la publicació al BOE.

Segons Rubalcaba, la nova normativa laboral posa en risc la negociació col·lectiva i abarateix l'acomiadament en recessió, "que és tant com aconseguir que hi hagi més acomiadaments".

Entre altres punts, la reforma generalitza la indemnització per acomiadament improcedent en 33 dies amb un topall de dues anualitats i facilita que les empreses puguin acomiadar per causes econòmiques amb 20 dies per dotze mensualitats.

També crea un nou contracte indefinit per a autònoms i pimes de menys de 50 treballadors amb un any de prova i sense indemnització per acomiadament, mentre la taxa d'atur no baixi del 15%.

stats