Panrico ofereix reduir un 40% els acomiadaments previstos per al 2014 a Santa Perpètua

El fabricant de Donuts i Bollycao s'ha reunit per primer cop amb el comitè després de la sentència judicial que invalida part de l'ERO presentat l'any passat

Panrico ha proposat reduir un 40% els 133 acomiadaments previstos per aquest 2014 a la planta de Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), segons ha explicat el president del comitè d'empresa, Ginés Salmerón, a la sortida de la reunió mantinguda aquest dijous amb la direcció.

Ha afegit que volen que, en la mesura del possible, els acomiadaments siguin "voluntaris" però amb les condicions econòmiques marcades a l'ERO (que es va tancar amb indemnitzacions de 25 dies per any als afectats).

Per la seva part, l'empresa ha emès un comunicat on assegura que vol iniciar un "procés lògic i racional que permeti adequar el sentit de la sentència a una millora de l'empleabilitat a la planta". El comitè traslladarà la informació a l'assemblea de treballadors el proper dissabte, on podria votar-se la desconvocatòria de la vaga que fa set mesos que manté la plantilla.

La sentència de l'Audiència Nacional va ser agredolça. D'una banda, va ser un revés a l'estratègia de la plantilla de Santa Perpètua, ja que el jutge avalava la retallada de 124 treballadors aquest any i desmuntava els arguments que demanava la plantilla per anul·lar l'expedient. De l'altra, però, el jutge va invalidar els 156 acomiadaments previstos a tot l'Estat per al 2015 i el 2016 i va declarar improcedent la manera com va fer-se la primera fase de la retallada l'any passat.