Economia 14/02/2012

Acaba sense acord la reunió entre Panrico i els sindicats per salvar la fàbrica de Santa Perpètua

El Govern farà una proposta d'acord d'aquí uns dies que els sindicats sotmetran a l'aprovació dels treballadors

Elena Freixa
2 min

BarcelonaLa direcció de Panrico i els membres del comitè d'empresa s'han reunit des de primera hora de la tarda d'aquest dimarts per mirar de salvar la planta de Santa Perpètua de Mogoda, que té uns costos insostenibles, segons el grup, però no han arribat a cap acord.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les dues parts han instat el Govern a presentar una proposta, que presentarà d'aquí uns dies i que, segons fonts properes a la negociació, podria consistir en una reducció dràstica de sous. El comitè d'empresa ja ha avançat que sotmetrà la proposta a la votació de l'assemblea de treballadors per la transcedència de la decisió.

Panrico, que arrossega unes pèrdues de 200 milions d'euros, assegura que els sous dels 464 treballadors de la planta catalana estan, de mitjana, un 40% per sobre que els de la resta del grup. Això ha dut el fabricant dels Donuts a plantejar la necessitat urgent de retallar-los o bé engegar el procés per tancar la planta.

La situació financera del grup, que els sindicats reconeixen, ha provocat tenses negociacions entre les parts els darrers mesos. Fins i tot entre els sindicats CCOO i UGT, que van arribar a les mans fa unes setmanes, tot i que la situació s'ha calmat i han aconseguit anar a afrontar units la negociació d'avui.

Panrico té onze fàbriques a Espanya i Portugal, i la situació financera fa perillar no només Santa Perpètua, sinó també d'altres, segons han explicat a l'ARA fonts sindicals.

La direcció del grup ja ha fet insinuacions per presentar l'ERO a Madrid en el marc d'un conjunt de mesures que afectarien altres centres de l'empresa. Per això, l'autoritat laboral del Govern ha estat molt activa a l'hora de fer de mitjancera per tancar el conflicte.

Panrico va néixer l'any 1962 a Catalunya de la mà de la família Costafreda. Entre els seus grans èxits hi ha els Donuts, els Donettes i el famós Bollycao.

Fa pocs mesos que l'empresa està en mans del fons Oaktree, que la va comprar a la banca creditora després que un altre fons de capital, Apax Partners, la deixés amb un forat financer en mans dels creditors.

stats