ALIMENTACIÓ
Economia 25/11/2011

Panrico anuncia al comitè que tanca la fàbrica de Santa Perpètua

La decisió afectaria més de 400 treballadors de la fàbrica catalana. El Govern ja ha citat l'empresa i els sindicats a una reunió la setmana que ve

Ara
2 min

BarcelonaLa direcció de Panrico ha anunciat al comitè d'empresa la seva intenció de tancar la planta de Santa Perpètua de la Mogoda, on treballen més de 400 persones.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les pèrdues que arrossega la planta i la caiguda en picat de la venda de productes com els dònuts són les causes de la decisió, segons ha explicat a l'ARA el president del comitè d'intercentres de Panrico, Santos Rodríguez.

Aquest anunci va suposar el trencament de les negociacions entre sindicats i empresa pel nou conveni col·lectiu a la fàbrica. La Generalitat ha citat l'empresa per a una reunió la setmana que ve.

Panrico, en mans del fons nord-americà Oaktree des de fa poques setmanes, estava immersa a Santa Perpètua en un procés per tancar el nou conveni en què la direcció havia proposat retallades a la plantilla, segons explica la responsable de la federació alimentària de CCOO del Vallès Occidental, Ana Sànchez.

CCOO (sindicat majoritari a la fàbrica) assegura que la planta catalana és la que gaudeix de millors condicions dins del grup i atribueix a la "mala gestió" la situació actual.

"S'han pres decisions equivocades, com ara eliminar el dònut fresc dels forns de pa i substituir-lo per un d'envasat que és d'una qualitat inferior", ha explicat la secretària de la federació alimentària del vallès occidental, Ana Sánchez.

Demà la plantilla celebrarà una assemblea a la fàbrica per estudiar possibles mobilitzacions.

Oaktree va comprar el 80% de Panrico, que estava des de l'any passat en mans de la banca creditora perquè l'empresa no podia fer front als seus elevats deutes.

Els amos de la marca eren fins el 2010 el grup inversor Apax Partners, que havia comprat l'empresa el 2005 a la família Costafreda, fundadors de l'imperi que compta amb diverses fàbriques a tot l'Estat. La planta de Santa Perpètua és la primera que es va fundar i la única que Panrico té a Catalunya.

stats