Economia 20/07/2012

El Parlament finlandès també aprova el rescat a la banca espanyola

L'ajuda europea ja va rebre l'aval, aquest dijous, del Bundestag alemany

Efe
1 min

CopenhagueEl Parlament finlandès ha aprovat aquest divendres participar en el rescat europeu de fins a 100.000 milions d'euros a la banca espanyola després de l'acord bilateral de garanties assolit aquesta setmana entre Hèlsinki i Madrid.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La moció presentada pel govern de coalició de sis partits que encapçala el primer ministre conservador Jyrki Katainen ha rebut el suport de 109 diputats, mentre que 73 hi han votat en contra i 17 no s'han presentat a la votació.

El 'sí' de Finlàndia ha sigut possible després de l'acord bilateral que estableix que Espanya donarà una garantia màxima a Finlàndia de fins a 769, 92 milions d'euros, si Madrid sol·licita la totalitat dels 100.000 milions d'euros oferts pels seus socis de l'euro. Com a contrapartida, Hèlsinki renuncia als interessos que li correspondrien per la seva contribució al préstec.

La votació a l'Eduskunta (Parlament), que per primera vegada en cinquanta anys ha interromput les vacances d'estiu per convocar una sessió extraordinària, era considerada una formalitat, ja que els sis partits que componen la coalició gaudeixen d'una majoria còmoda.

Només s'hi han posicionat en contra els dos grups de l'oposició, el Partit de Centre i els ultranacionalistes Veritables Finlandesos.

El Bundestag (cambra baixa) alemany ja va aprovar aquest dijous amb una àmplia majoria la participació del seu país en l'ajuda financera a Espanya.

La moció del govern alemany va rebre 473 vots a favor, procedents de les files governamentals i de l'oposició socialdemòcrata i verda, enfront dels 97 en contra de la majoria de l'esquerra, així com d'alguns diputats díscols de la coalició d'Angela Merkel. 13 més es van abstenir.

stats