REESTRUCTURACIÓ FINANCERA
Economia 03/07/2012

El Parlament investiga la gestió de les caixes, però sense tocar les preferents

Ara
1 min

BARCELONA.El Parlament de Catalunya va constituir ahir la comissió d'investigació sobre les caixes catalanes amb el dubte de si investigarà la venda de participacions preferents. En principi es limitarà a discutir la gestió de les caixes que han rebut ajudes públiques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i que el pla de treball no es donarà a conèixer fins al 16 de juliol, quan se celebrarà la primera sessió de la comissió, la mesa del Parlament va aprovar com a objecte tant les "possibles responsabilitats en la gestió d'entitats financeres" com "la possible vulneració dels drets dels consumidors".

CiU i el Partit Popular van defensar que la comissió es limiti a investigar les caixes que han rebut ajudes, mentre que la resta de grups volen que s'abordi també el tema de les participacions preferents, un producte opac comercialitzat els últims 12 anys, segons va informar Efe. Des de CiU, Jordi Turull va recordar que la comissió s'ha de centrar en les entitats que han rebut ajudes públiques, ja que "si no les haguessin rebut no s'hauria demanat la comissió". ICV-EUiA i Ciutadans van advertir que "alguns grups" podrien intentar "diluir i neutralitzar" la comissió vetant certes compareixences. Josep Vendrell, de la formació ecologista, va exclamar que seria "una burla i un escàndol" que la comissió no abordés el tema de les preferents.

ICV-EUiA van ser els únics que es van abstenir, mentre que Solidaritat hi va votar en contra. Tota la resta de grups es van mostrar a favor de constituir la comissió, que tindrà el diputat de CiU Antoni Fernández Teixidó com a president.

stats