Parlem dispara la facturació, però es manté en pèrdues

Parlem es troba en ple procés d’expansió i aquest 2016 s’ha llançat a competir directament amb les quatre grans operadores del sector

Remuntada en les vendes de l’operadora catalana Parlem. Després d’haver patit una davallada l’any 2014, la companyia catalana ha reflotat les vendes i va tancar el 2015 amb prop de 641.200 euros d’ingressos, cosa que suposa una millora de més del 232% respecte a l’any anterior, quan no havia arribat als 200.000 euros de facturació. Tot i això, aquest augment de vendes també ha vingut acompanyat d’un augment dels números vermells. L’any 2014 els números vermells van vorejar els 800.000 euros i l’any passat van superar el milió d’euros.

Després de tancar aquest últim exercici, Parlem es troba en ple procés d’expansió i aquest 2016 s’ha llançat a competir directament amb les quatre grans operadores del sector amb l’oferta de continguts audiovisuals, ADSL i fibra que té disponible des de finals de juny. D’altra banda, l’empenta la va donar la tercera ampliació de capital, que també va concretar a principis d’aquest estiu. Les previsions d’Ernest Pérez-Mas, fundador i conseller delegat de Parlem, són arribar als 11 milions d’euros de facturació el 2017. Per a aquest 2016, preveia facturar-ne dos, va dir en una roda de premsa de fa poc. Per aconseguir-ho, Parlem hauria de mantenir el ritme de creixement superior al 200% registrat durant l’exercici passat. Pel que fa al nombre de clients, Parlem preveu arribar als 25.000 a finals de l’any que ve (a principis d’estiu en tenia prop de 7.400).

Com va avançar l’ARA, Parlem va donar entrada aquest estiu a nou famílies més al seu accionariat amb una ampliació d’1,5 milions, la més important després de dues rondes de 550.000 euros i 450.000, respectivament. Abans de finals d’any, en preveuen una més de 2,3 milions subscrita pels actuals accionistes. Entre els socis de l’operadora hi ha Inveready, MásMóvil i Ona Capital, vehicle de les famílies Font (Bon Preu) i Carandell, a més de FonYou Telecom i el conseller delegat, Ernest Pérez-Mas. MásMóvil, un dels socis més importants de Parlem, va anunciar una inversió de 60 milions d’euros a Catalunya per desplegar la fibra òptica.

Més continguts de