Economia 17/05/2019

Parlem espera deixar enrere les pèrdues aquest any i estudia sortir a borsa

La companyia analitza possibles compres i oferirà televisió a l'estiu

Xavier Grau
2 min
Ernest Pérez Mas, president de Parlem.

BarcelonaL'operadora de telecomunicacions catalana Parlem, nascuda el 2014, espera deixar enrere els números vermells aquest any i entrar en beneficis, segons ha explicat aquest divendres el president de la companyia, Ernest Pérez Mas. La companyia espera tancar l'exercici amb una facturació d'11,2 milions d'euros, enfront dels 5,7 milions del 2018, i amb un benefici de 192.000 euros.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

De moment, segons ha explicat Pérez Mas, el pla de negoci s'està complint i el primer trimestre d'enguany la companyia ha facturat 1,95 milions d'euros, mentre que la previsió era d'1,88 milions, i ha obtingut un ebitda negatiu de 66.000 euros, quan la previsió era de 333.000 euros de pèrdues operatives.

Segons el president de la companyia, l'ebitda serà positiu a partir del tercer trimestre de forma recurrent, la qual cosa permetrà fer front a noves inversions. Uns plans de creixement que, entre altres aspectes, passa també per la compra d'alguna companyia per poder complementar els serveis que s'ofereixen als clients. En l'objectiu, ha revelat Pérez Mas, hi ha la compra d'alguna empresa especialitzada en serveis a empreses i també en 'data center'.

La companyia, que l'any passat va fer una ampliació de capital de 2,2 milions d'euros via 'crowfunding', la qual cosa va permetre captar 510 nous accionistes, estudia la possibilitat de sortir a borsa per donar liquidat als accionistes. Ernest Pérez Mas ha admès que ha mantingut contactes amb el mercat alternatiu borsari (MAB) –la borsa de pimes– per explorar la possibilitat de començar a cotitzar, malgrat que no descarta també la possibilitat d'explorar algun altre mercat de pimes a l'estranger o, fins i tot, captar capital amb l'entrada d'un nou soci.

Ara el primer accionista de Parlem és Ernest Pérez Mas, amb un 22% del capital, mentre que Ona Capital (societat de capital risc lligada a Bon Preu Esclat) en té un 20%, 10 'family offices' catalanes en tenen un altre 20%, Inveready en té un 8%, MásMovil en té un 1%, i el 29% restant està en mans dels petits inversors que van entrar en l'última ampliació feta per 'crowdfunding'.

De moment, però, el primer pas serà la conversió de la companyia de societat limitada a societat anònima aquest estiu, fet que a més de facilitar el salt als mercats també permet tenir accions pròpies que en un futur podrien facilitar el pagament d'alguna adquisició.

Servei de televisió

Parlem ofereix actualment serveis convergents de telecomunicacions –fibra i accés a internet, telefonia fixa i telefonia mòbil–, i a l'estiu posarà en marxa la seva oferta pròpia de televisió. El seu 'partner' en aquest servei serà Agile TV, que ja ofereix serveis audiovisuals, però amb una oferta adaptada per a Parlem. Aquesta televisió pròpia inclourà aplis amb alguns serveis de plataformes com Sky o Amazon Prime, que s'estan negociant.

El compliment del pla de negoci, segons Pérez Mas, passa per aquesta oferta de serveis més àmplia per una banda i, per l'altra, per obtenir més ingressos per client, passant dels 30 euros al mes actuals de mitjana als 40 euros.

La clau per captar clients són els preus, sobretot en els serveis més 'premium', que segons Pérez Mas són entre un 48% i un 60% més barats que els que ofereixen les grans operadores del mercat.

A més, el pla de creixement anirà acompanyat d'una campanya publicitària, en què l'operadora canvia el seu lema i passa a anunciar-se com a Parlem Telecom enlloc de l'Operador de Telecomunicacions de Catalunya. L'altre pas serà l'obertura de botigues pròpies, primer en 'corners' en altres establiments i després, a partir de l'octubre, amb establiments propis.

stats