Pastor demana inversió privada per la connexió ferroviària amb la T1 del Prat

La ministra de Foment avança que l'aeroport de Barcelona, després de batre el seu rècord de passatgers el 2013, creixerà un 4% al gener

La ministra de Foment espanyola, Ana Pastor, ha demanat aquest dimarts el suport del sector privat per poder acabar la connexió ferroviària amb la Terminal 1 de l'Aeroport de Barcelona, una de les obres pendents més importants que té el govern espanyol a Catalunya.

"Hi ha una obra que sé que preocupa: la connexió ferroviària a la T1 del Prat. Estem analitzant solucions, volem que sigui col·laboració publicoprivada", ha dit Pastor a Barcelona, on ha pronunciat una conferència al Cercle d'Infraestructures. "Estem fent números, però els recursos públics són limitats", ha continuat, i ha insistit: "Ens agradaria que hi hagués participació privada".

Abans de fer aquesta crida a l'empresariat català, Pastor ha repassat totes les inversions en infraestructures que ha fet el seu ministeri a Catalunya i ha recordat la bona situació que viu l'aeroport de Barcelona, que l'any passat va batre el seu rècord de passatgers. En aquest sentit, Pastor ha avançat que el Prat continua creixent aquest 2014 i tancarà el gener amb una millora del 4% de passatgers.

La ministra ha destacat el sanejament dels aeroports espanyols, agrupats en l'empresa pública Aena, ara en procés de privatització. "Els aeroports espanyols han passat de tenir, quan jo vaig arribar al ministeri, una caixa negativa de 600 milions, a 600 milions de caixa i 300 milions de benefici net", ha explicat.

Més continguts de