REFORMES
Economia 20/12/2010

El govern espanyol no descarta ampliar a 25 anys el càlcul de les pensions

L'OCDE considera prioritari que Espanya modifiqui l'actual sistema

Redacció
1 min

BarcelonaEl govern espanyol no descarta ampliar de 15 a 25 anys el càlcul de les pensions. Així ho ha dit Valeriano Gómez, ministre de Treball i Immigració, en una entrevista a la Cadena SER. Actualment, les pensions es calculen en funció del salari que s'ha cobrat durant els últims 15 anys laborables.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'executiu de Zapatero ja havia dit públicament que vol ampliar aquest càlcul a 20 anys, cosa que permetria a l'Estat estalviar un 2% en el cost de les pensions. Gómez ha afegit ara que potser es podria ampliar encara més per, progressivament, situar en 25 anys el càlcul total. Aquest és un dels punts claus de la reforma que el govern vol fer a finals de gener. L'altre aspecte determinant és l'ampliació de l'edat de jubliació de 65 a 67 anys.

Per altra banda, l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) s'ha posicionat avui a favor de la reforma de pensions a Espanya. De fet, en un informe presentat avui, l'OCDE considera que l'elevació de l'edat de jubliació a 67 anys és una "prioritat alta". Els autors de l'estudi adverteixen que "Espanya afronta un increment dramàtic" de la despesa pública a causa de l'envelliment de la seva població entre 2030 i 2060.

stats