Economia 12/07/2012

Peugeot tanca una fàbrica a França i acomiadarà 8.000 treballadors

Efe
1 min

BarcelonaEl fabricant automobilístic Peugeot PSA Citroën ha anunciat aquest dijous 8.000 acomiadaments a França dins d'un pla de reestructuració que inclou tancar una de les seves fàbriques al país, a Aulnay, l'any 2014.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empitjorament de les vendes al mercat europeu durant el primer semestre de l'any i sobretot als països de l'Europa del sud, on han davallat un 18%, són les raons de la decisió del fabricant.

A la planta d'Aulnay hi treballen 3.000 persones, a les quals el grup promet trobar una solució davant la pèrdua de feina que suposarà el tancament. Una altra part dels acomiadaments vindrà d'una retallada de 1.400 treballadors a la fàbrica de Rennes, on treballen 5.600 persones.

La resta –3.600 persones– es retallarà en el conjunt de les plantes de producció del grup a França, tot i que se'n desconeixen més detalls.

El president de l'empresa, Philippe Varin, ha justificat que "l'amplitud i el caràcter durador de la crisi que afecta l'activitat a Europa fa indispensable la reorganització".

El govern francès ha demanat que aquesta retallada de llocs de treball vagi acompanyada d'un acord "exemplar, lleial i responsable" amb els actors socials i que es miri de preservar al màxim l'ocupació. El primer ministre, Jean-Marc Ayrault, ha lamentat el "xoc profund" que provoca a la indústria francesa aquest anunci.

El secretari de la Confederació General de Treballadors (CGT), Bernard Thibaut, ha alertat que els acomiadaments s'hauran de multiplicar "per tres o per quatre", ja que la retallada al grup automobilístic afectarà de ple tota la indústria proveïdora i lligada a l'activitat de Peugeot.

stats