Picker tanca una ronda de finançament de 650.000 €

Del total de l’import, 592.000 euros provenen del capital privat

L’empresa tecnològica Picker, que ha desenvolupat una plataforma en què els influencers exposen recomanacions sobre productes de tota mena per ajudar el client a triar, ha captat una inversió de 650.000 euros. Segons ha pogut saber l’ARA, es tracta de la seva primera ronda de finançament amb què “pretén afrontar el seu desenvolupament tecnològic i l’expansió de la seva línia de negoci”.

Del total de l’import, 592.000 euros provenen del capital privat. En concret, de fons com Lanai Partners i Reus Capital Partners, i de business angels com Albert Armengol -fundador de Doctoralia-, César Isern -exexecutiu de Pinterest- i els tres fundadors de l’aplicació Badi. Els 58.000 euros que completen la ronda provenen d’ENISA.

Inversió en creixement

Gràcies a aquesta injecció de capital, assenyala Picker, l’empresa posarà en marxa un pla de creixement del seu producte, amb la intenció d’augmentar el volum de negoci i expandir-se a diferents categories. L’objectiu global és que els usuaris descobreixin els millors productes compartits per gent que coneixen, als quals han anomenat pickers. “A Amazon pots trobar més de 100.000 productes si busques una càmera fotogràfica”, explica Enric Gabarró, conseller delegat de la start-up. “A Picker l’usuari pot trobar un ventall de models de càmera compartits per gent del seu entorn, que expliquen el motiu pel qual recomanen aquell determinat producte”. “L’aplicació -afegeix- permet als usuaris escollir el millor producte d’entre els més de 700 milions que tenim gràcies a acords amb les marques”.

El sistema funciona de la manera següent: l’equip de Picker convida persones seleccionades per recomanar productes a la plataforma. Els influencers interessats creen el seu perfil i hi afegeixen els productes que aconsellen. Un cop recomanat un producte, en fan menció a les xarxes i generen més trànsit.

El model de negoci es basa en el fet que quan algú hi entra i compra un producte es genera una comissió que es reparteix entre Picker i el recomanador, que s’endú entre el 5% i el 10% de la venda. Avui dia, la start-up ja supera les 2.000 vendes de productes al mes.

Més continguts de