Economia 19/12/2012

Pimec refreda expectatives sobre la fusió amb Foment: "Al gener reprenem converses"

El president de la patronal de pimes diu que no espera tancar l'acord en el primer trimestre de l'any tal i com va dir el responsable de Foment del Treball fa dos dies

Elena Freixa
1 min
Joaquim Gay de Montellà (Foment) i Josep Gonzàlez (Pimec), protagonistes del procés.

BarcelonaEl president de Pimec, Josep González, ha rebatut l'optimisme del seu homòleg a Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, sobre la fusió de les dues grans patronals catalanes. "Al gener reprenem les converses i comença el procés", ha dit González, posant en dubte que amb el primer trimestre del 2013 n'hi hagi prou per tancar un acord.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Si dilluns Foment del Treball augurava que el pacte podria arribar abans de l'abril, González ha dit aquest dimecres que no comparteix la visió. "Tant de bo en tres mesos estigués, però hi ha aspectes territorials i tècnics que s'han d'aclarir perquè tiri endavant l'acord", ha explicat.

El president de la patronal de pimes ha defensat que creu en el pacte de fusió i ha insistit que ell mateix ha protagonitzat els tres intents anteriors que s'han fet per aconseguir la integració de totes dues organitzacions empresarials.

La sentència de fa uns mesos que equipara Pimec i la patronal Fepime, representativa també de la petita i mitjana empresa catalana i dins del paraigua de Foment del Treball afegeix més confusió al procés. "No perjudica ni ajuda", ha dit González sobre la decisió judicial.

El procés en marxa preveia que la fusió donaria lloc a una sola organització en què Foment representaria a les grans empreses i Pimec a les petites i mitjanes, mentre que Fepime com a tal desapareixeria. Per a González, aquest escenari no canvia amb la sentència.

stats