Economia 24/04/2012

Pimec no veu recuperació possible sense polítiques d'estímul econòmic

La patronal recolza les reformes de Rajoy, però reclama que s'acceleri la reestructuració financera perquè en depèn el crèdit i el futur de moltes empreses

E. F.
1 min

BarcelonaEl president de la patronal catalana Pimec, Josep González, ha reclamat aquest dimarts polítiques d'estímul per a l'economia que acompanyin les retallades que el govern espanyol ha desplegat, vigilat per Europa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Tot i mostrar-se "globalment a favor" del que preveuen els pressupostos de Rajoy, va lamentar que els recursos no es concentrin en el que pot ajudar a rellançar l'economia, com ara les polítiques de foment de la internacionalització empresarial, la recerca i el desenvolupament o el turisme.

"Calen teràpies de reactivació", va concloure, i va retreure que els dictats europeus que imposa Alemanya no facin distincions amb Espanya i ignorin les mesures d'incentiu per reduir l'elevat atur a tot l'Estat.

Pel que fa a les reformes, la patronal catalana recolza les que ja ha fet el govern espanyol –la financera o la laboral–, tot i que ha reclamat més agilitat a l'hora de tancar les reestructuracions d'entitats financeres perquè desbloquejar l'accés al crèdit que encara pateixen les pimes.

"La indefinició actual és greu per la confiança i el mercat ens ho fa pagar", ha assegurat González, que ha assegurat que el futur de moltes empreses penja d'un fil si no troba els recursos per finançar la seva activitat diària.

Segons els càlculs de la patronal, el potencial exportador del teixit empresarial català és molt important. Ben dirigit, les exportacions poden créixer fins a un 50%, la qual cosa suposarien 27.000 milions d'euros.

stats