Economia 01/12/2010

Pimec valora positivament les mesures de Zapatero pel seu impacte econòmic i sobretot 'anímic'

El president de Pimec, Josep González, ha valorat positivament les mesures de rebaixes fiscals per a les pimes que ha anunciat aquest dimecres el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en la sessió de control del congrés dels Diputats.

2 min

BarcelonaSegons ha declarat González a l'ACN, aquestes iniciatives tindran un impacte econòmic, però sobretot 'anímic' en els empresaris, que 'veuen que es prenen algunes mesures que estan pensades en clau de pimes'. Tot i això, el president de la patronal catalana de la micro, petita i mitjana empresa ha reclamat l'executiu que vagi més enllà i tiri endavant un programa econòmic complert d'estímuls i ajudes a pimes.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Josep González creu que la crisi fa que moltes petites i mitjanes empreses no tinguin guanys o, fins i tot, registrin pèrdues. Això farà que no totes les pimes de l'estat puguin treure benefici econòmic de les mesures que ha anunciat Zapatero, és a dir, la rebaixa fiscal de l'impost de societats i l'ampliació del concepte d'empresa de mida reduïda pel volum de facturació de 8 a 10 milions, fet que l'equipara amb Europa. Segons González, encara que Zapatero ha dit que se'n beneficiaran 40.000 empreses espanyoles, es fa difícil quantificar-ho, ja que les bases de dades de balanços només inclouen els resultats fins al 2008.

No obstant això, González reconeix que, quan les perspectives d eles empreses comencin a canviar, cada cop seran més les que es beneficiïn d'aquestes mesures. A més, el president de Pimec ha declarat que l'efecte més important d'aquestes dues iniciatives a l'actualitat té un 'component anímic'. Segons ha dit, els empresaris entenen que el govern espanyol pren mesures 'que estan pensades en clau de pime'.

A pesar de fer una valoració positiva, Pimec reclama a l'executiu espanyol tiri endavant un paquet complert de mesures d'estímul fiscal i ajuts per a petites i mitjanes empreses. Entre altres coses, hauria d'incloure, segons González, aspectes prioritaris com ara el problema de la manca de finançament, la simplificació administrativa, el foment de la internacionalització. El president de Pimec també ha demanat mesures que afavoreixin l'increment de la mida de les empreses, a través de la facilitació d'ampliacions de capital o els ajuts perquè les companyies acudeixin al capital de risc.

stats