Planeta també aparta Lara García del consell d'Atresmedia

El grup editorial argumenta pèrdua de confiança

Les tensions a la cúpula del grup Planeta continuen provocant moviments. La junta general d'accionistes del grup de comunicació Atresmedia, controlat per Planeta, té previst apartar del consell d'administració de la matriu d'Antena 3 i La Sexta José Manuel Lara García.

Segons avança aquest dissabte el diari 'Expansión', un dels punts de l'ordre del dia de la junta d'accionistes d'Atresmedia, que se celebrarà el 18 d'abril, és la destitució de Lara García com a conseller.

El punt 2.2 de l'ordre del dia de la junta proposa "separar del càrrec com a conseller dominical" José Manuel Lara García, per iniciativa de "l'accionista significatiu" Grupo Pasas Cartera, la societat que vehicula la participació de Planeta De Agostini a Atresmedia. La raó que dona la proposta és molt clara: "Per pèrdua de la confiança".

La guerra de poders esclata a Planeta

José Manuel Lara García, fill del desaparegut José Manuel Lara Bosch, va ser fins al febrer conseller delegat del grup Planeta, però també va ser apartat de l'òrgan de govern del grup editorial, segons algunes fonts, per l'enfrontament amb José Crehueras, el president de Planeta que, malgrat ser un executiu extern a la família, té el suport d'una gran part dels amos del grup editorial.

Alhora, es proposa per substituir Lara García com a conseller d'Atresmedia Carlos Fernández Sánchiz, l'home que al febrer va assumir les funcions executives a Planeta, que fins aleshores tenia Lara García.