'Pocoyó' confia en "l'ajuda de Déu" per superar les adversitats

Pugna entre el president i el primer accionista de Zinkia, empresa que produeix els dibuixos animats, que està en concurs de creditors

'Pocoyó' està patint. No li surten els números, però confia "en l'ajuda de Déu" per tirar endavant i superar les dificultats. Aquest no és l'argument d'un capítol d'aquest personatge de dibuixos animats, sinó el d'un comunicat que Zinkia, empresa productora de 'Pocoyó', ha enviat aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Zinkia, que ha patit problemes financers greus en els últims dos anys i que l'octubre passat va demanar el preconcurs de creditors, es troba actualment en una dura pugna entre el seu president i pare de 'Pocoyó', José María Castillejo, i l'actual màxim accionista de l'empresa, el mexicà Miguel Valladares.

La nota de Zinkia enviada aquest dilluns a la CNMV pretén respondre a les acusacions del seu accionista majoritari a l'actual direcció de gestió "deficient". Castillejo ha renyat Valladares per aquestes declaracions i diu que només responen a "interessos personals" per "desestabilitzar el futur de Zinkia".

"Mentre tot això passa, i malgrat les circumstàncies tan adverses, puc assegurar que treballem dia a dia per superar aquesta situació", diu el comunicat, i afegeix: "Confiem en la justícia, en les institucions, en els reguladors i sobretot confiem a poder continuar desenvolupant el nostre negoci, amb l'ajuda de Déu i de tots i cadascun dels professionals que integren Zinkia i els seus associats".

L'agost de l'any passat, Miguel Valladares va comprar a Bankia un préstec al llavors primer accionista de Zinkia i es va convertir en el seu primer accionista.

A causa de la falta de finançament, Zinkia ha llançat en els últims anys diverses emissions de bons oferint tipus d'interès molt alts. Però va haver de suspendre l'última, a l'11%, que no va assolir l'èxit perquè va ser desaconsellada per la CNMV. A causa d'això, va haver de presentar el preconcurs.