Podemos defensa que es publiquin els beneficiaris de l'amnistia fiscal

El responsable d'economia de la formació promet rebaixar el llindar del delicte fiscal als 50.000 euros i no a partir de 200.000 com fins ara

El responsable d'economia de Podemos, Alberto Montero, ha defensat aquest dijous que es publiqui la llista dels contribuents que es van acollir a l'amnistia fiscal. També pretèn que es coneguin els noms dels espanyols que hagin tingut un compte al banc suís HSBC.

Montero, que ha participat al XIV Congrés de Tècnics d'Hisenda, ha reclamat que les investigacions persegueixin "especialment" els grans defraudadors, en lloc dels de la "petita quantia, com és el cas de [Juan Carlos] Monedero".

Montero ha afegit que, si Podemos governa, qui defraudi 50.000 euros es considerarà que ha comès delicte fiscal. Ara el límit del delicte fiscal és de 120.000 euros. A més, Montero ha afegit que aposten perquè el delicte fiscal prescrigui als 10 anys i no als 5 anys com fins ara.

El responsable econòmic de la formació de Pablo Iglesias ha criticat que Espanya sigui un dels països "amb els tipus impositius més elevats", però també "amb menys recaptació". Ha subratllat la importància de la "conscienciació" dels ciutadans per combatre el frau.