El port de Barcelona tanca el juliol amb un nou rècord de tràfic de mercaderies

Durant el juliol se'n van transportar 5,6 milions de tones, un 23% més que el mateix període de l'any anterior

El primer semestre d'aquest any, el port de Barcelona va registrar els millors resultats de la seva història pel que fa al tràfic de mercaderies. Entrats al segon semestre, la tendència del transport de mercaderies segueix creixent. Durant el juliol, el port en va transportar 5,6 milions de tones, un 23% més que el mateix període de l'any anterior. Aquesta xifra suposa un nou rècord històric pel que fa a aquest mes.

De la mateixa manera que augmenta el volum de materials, també creix la quantitat de contenidors moguts. Al llarg del juliol es van transportar 288.130 contenidors de sis metres de llargada (anomenats TEU), un 30% més respecte del mateix mes del 2016.

Segons les dades del port de Barcelona, l'increment més destacable s'ha produït en els contenidors de transbordament (els que són descarregats per tornar-los a embarcar cap a la seva destinació final), que han augmentat un 115% durant aquest juliol. Pel que fa als productes, el gas natural liquat i el fuel han sigut les dues matèries que han experimentat un augment més gran, d'un 32% i un 56% respectivament. Si es comparen els resultats dels set primers mesos d'aquest any amb els del 2016, s'observa que el tràfic de contenidors ha augmentat un 19%.

Impuls en el nombre de passatgers

Fins al mes de juliol, el port de Barcelona ha superat els dos milions de passatgers (2,1 milions concretament). Aquesta xifra suposa un augment del 3% respecte dels primers set mesos de l'any anterior. D'aquests, poc més d'una tercera part van ser usuaris de ferris, tant amb les illes Balears com amb Itàlia i el nord d'Àfrica. La resta han sigut creueristes que han viatjat a bord d'alguns dels 394 vaixells que han fet escala al port en aquests set primers mesos del 2017.

image-alt

Per saber-ne més

Rècord dels ports catalans