El Port de Barcelona licita l'ampliació del Moll Adossat per 34 milions

Permetrà construir la nova terminal de creuers de Carnival

El consell d'administració del port de Barcelona ha aprovat aquest dimecres iniciar la licitació de l'ampliació del Moll Adossat, una obra pressupostada en 34 milions d'euros, segons ha informat l'atoritat portuària.

Les obres, que tindran un termini d'execució de 22 mesos i consistiran en un nou tram de 290 metres de longitud i un calat operatiu de 16 metres, permetran ampliar la instal·lació multi-propòsit Terminal Port Nou, especialitzada en càrrega general i contenidors.

Amb el trasllat de la Terminal Port Nou i la posterior ampliació quedarà lliure un espai al moll Adossat que es destinarà a construir la Terminal E de creuers, que serà construïda i gestionada per Carnival Corporation, companyia que ja té al Port de Barcelona la terminal Palacruceros.

Terminal d'Iberpotash

D'altra banda, el consell d'administració també ha aprovat que la UTE (unió temporal d'empreses) Cyes Maritime Works/Iberovías Empresa Constructora construeixi l'accés viari i ferroviari de la futura terminal d' ICL Iberia (Iberpotash), al moll Álvarez de la Campa.

Les obres, que duraran deu mesos i suposen una inversió de 2,9 milions, consistiran en la creació d'una connexió viària per a la terminal que aquesta companyia de potassa construirà al port de Barcelona, i el projecte també inclou el traçat ferroviari en ample mètric i internacional.

La terminal d'ICL Iberia al port barceloní té una superfície de set hectàrees i 14 metres de calat, i comportarà una inversió de 60 milions d'euros per part de la companyia per permetre la càrrega d'embarcacions de fins a 60.000 tones.