ECONOMIA
Economia 10/07/2012

Portland Valderribas tancarà la fàbrica de Vallcarca 10 mesos l'any

L'empresa vol negociar una plantilla conjunta amb l'altra cimentera catalana de Santa Margarida i els Monjos. El termini per arribar a un acord acaba el 31 de juliol.

T. G.
1 min
El president de la constructora FCC, Baldomero Falcones, ha estat un dels primers que ha  denunciat la situació internacional.

BarcelonaCementos Portland Valderribas ha optat finalment per tancar la fàbrica de Vallcarca durant 10 mesos l'any. La filial d'FCC ha plantejat als sindicats un pla de reestructuració de la seva capacitat productiva per aconseguir un estalvi equivalent al tancament de tres de les vuit plantes que conserva a Espanya. Aquestes retallades haurien d'arribar als 50 milions d'euros anuals.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons un comunicat enviat a la CNMV, l'empresa vol formar una única plantilla a Catalunya, amb els treballadors de la cimentera de Valcarca i els de Santa Margarida i els Monjos, és a dir, els actius que van formar part d'Uniland fins que el 2007 Portland els va comprar a les familias Rumeu i Fradera. la nota enviada per l'empresa al regulador no especifica les plantilles afectades. En tot cas, només avisa que si les negociacions no arriben a bon port s'hauran de tancar dues fàbriques més del grup cimenter de les vuit que controla a Espanya. Les negociacions s'han d'acabar el 31 de juliol.

L'execució del pla (NewVal) preveu generar 80 milions d'euros de benefici brut d'explotació (ebitda), els esmentats 50 milions a Espanya i 30 milions addicionals per l'optimització dels resultats als Estats Units. Aquest conjunt de mesures ha de permetre obtenir un ebitda de 200 milions el 2013 i aconseguir retornar als beneficis aquell mateix any.

Portland justifica l'ajust per la caiguda del consum de ciment, que es va situar l'any passat a Espanya en 20,4 milions de tones, un 64% per sota del màxim aconseguit el 2007 (57 milions). L'empresa espera una demanda d'uns 14,5 milions de tones pel conjunt espanyol.

stats