ECONOMIA
Economia 26/07/2012

Portland pacta la creació d'una plantilla conjunta per les fàbriques catalanes de Vallcarca i Santa Margarida

Les plantes funcionaran de forma intermitent i la de Vallcarca només estarà oberta dos mesos l'any. L'empresa acorda un ajust de 250 llocs de treball amb prejubilacions i reco·llocacions

T. G.
1 min
El president de la constructora FCC, Baldomero Falcones, ha estat un dels primers que ha  denunciat la situació internacional.

BarcelonaPortland Valderribas, el grup propietari de les fàbriques de ciment l'antiga Uniland, ha aconseguit el seu propòsit d'unificar les plantilles de les dues plantes catalanes, ubicades a Santa margarida i els Monjos i Vallcarca. Aquesta última és la que li ha tocat més el rebre en el pla d'ajust pactat, perquè només obrirà dos mesos l'any. El centre de Santa Margarida i els Monjos produirà 10 mesos. D'aquesta forma, les dues plantes fabricaran durant 12 mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta reestructuració, l'empresa ha justificat una reducció de plantilla de 250 treballadors, segons un comunicat emès aquest dijous per l'empresa. Un total de 160 es prejubilaran a partir dels 58 anys i a 62 persones més se'ls hi oferirà la recol·locació en llocs de treball actualment subcontractats. Les persones que no acceptin cap d'aquestes possibilitats rebran una indemnització de 20 dies per any amb un màxim de 12 mensualitats.

Amb aquesta reducció de plantilla, Portland espera generar un benefici brut d'explotació (ebitda) de 80 milions anuals (50 milions a Espanya i la resta als Estats Units). L'extrema caiguda de la demanda ha provocat aquesta situació, que s'ha reflectit en els resultats del grup filial d'FCC. Les pèrdues van arribar als 48,6 milions d'euros el primer semestre, mentre que les dels primers sis mesos del 2011 van ser de cinc milions

stats