Publicitat
Publicitat

CRISI DEL DEUTE

En una entrevista a 'Jornal de Negocios'

Portugal reconeix que necessita ser rescatat

El ministre de finances de Portugal, Fernando Teixeira dos Santos, reconeix que el país haurà de recórrer al finançament de la Unió Europea

El ministre portuguès de Finances, Fernando Teixeira dos Santos, ha reconegut en una entrevista a Jornal de Negocios que el país necessita un rescat a la Unió Europea. Les declaracions de Teixeira no concreten, però, si el país activarà el rescat, una opció que sí que van posar en marxa Grècia i Irlanda, acosades pels mercats pels seus problemes de dèficit i deute.

Teixeira afirma que Portugal "ha estat empès" d'una manera irresponsable a veure's en una situació complicada", en referència al rebuig del Parlament al darrer pla d'austeritat del primer ministre socialista, José Sócrates. "Es podria haver evitat", creu Teixeira dos Santos.

Tot i el rebuig de les darreres setmanes a donar suport al mecanisme de finançament de la Unió Europea, l'executiu del país veí ha acceptat que les seves finances necessiten l'ajuda europea, amb la condició que el el rescat tingui el suport de les principals forces polítiques portugueses.

Més continguts de