LABORAL
Economia 21/03/2012

Prénatal presenta un ERO per acomiadar 275 treballadors i tancar 40 botigues

Els treballadors de menys de 60 anys tindran dret a una indemnització equivalent a 30 dies de salari per any treballat amb un màxim de 22 mensualitats

Efe
1 min

BarcelonaL'empresa Prénatal, especialitzada en roba infantil i per a dones embarassades, ha presentat avui un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) per acomiadar 275 treballadors i tancar 40 botigues arreu d'Espanya, segons han confirmat a Efe fonts de la companyia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els treballadors que tinguin menys de 60 anys en el moment de l'extinció del contracte laboral tindran dret a una indemnització equivalent a 30 dies de salari per any treballat amb un màxim de 22 mensualitats. La indemnització no podrà ser major als 60.000 euros, a excepció que sigui inferior a les 16 mensualitats i es tingui dret a elles. En aquest cas, s'abonaran els 16 mesos, segons han informat CCOO i UGT en un comunicat.

El límit de 60.000 euros es podrà superar en els casos que la indemnització legal de 20 dies per any treballat amb un màxim de 12 mensualitats sigui major a la quantitat esmentada.

Finalment, l'empresa ofereix arribar a les 23 mensualitats si s'aconsegueixen un nombre determinat de vendes o si, tot i no assolir-les, el tancament de les botigues és "ordenat i pacífic".

Prénatal, que en un principi va proposar acomiadar a 285 treballadors, ofereix també un pla de prejubilacions per als treballadors majors de 60 anys.

stats