LABORAL
Economia 23/03/2012

Prénatal i sindicats acorden l'ERO per acomiadar 273 treballadors i tancar 40 botigues

A finals del 2012 la companyia obrirà una 'megastore' a Madrid. El seu objectiu és substituir gradualment els petits establiments per botigues més grans als afores de les ciutats

Efe
1 min

BarcelonaLa direcció de Prénatal Espanya i els representants dels treballadors han acordat avui les condicions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que comportarà l'acomiadament de 273 treballadors, el 45% de la plantilla a Espanya, i el tancament de 40 botigues d'aquesta companyia de roba infantil i per a dones embarassades.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els treballadors afectats rebran una indemnització de 30 dies de salari per any treballat amb un màxim de 23 mensualitats. La quantia màxima de la indemnització serà de 60.000 euros.

Els sindicats asseguren que Prénatal, que té la seu a Barcelona i compta amb 600 treballadors i 92 botigues a Espanya, s'ha compromès, mentre sigui possible, a intentar recol·locar en aquesta o altres empreses del grup durant els pròxims dos anys els afectats per l'ERO.

Tot i que el nombre de treballadors inclosos en l'ERO s'han rebaixat dels 285 previstos inicialment fins a 273, els sindicats subratllen que l'acomiadament afectarà persones de totes les edats i que amb prou feines hi ha "cinc o sis prejubilacions".

Prénatal subratlla en un comunicat que l'acord és un "pas necessari per garantir el seu futur" a Espanya, i recorda que el 2009 va posar en marxa un pla de negoci per recuperar la viabilitat de la companyia en un termini de cinc anys. Aquest pla recull la substitució gradual de les petites botigues als centres de les ciutats per botigues més grans als afores.

Actualment, Prénatal compta amb nou botigues de gran format –'megastore'– al mercat espanyol i n'obrirà una desena a final del 2012 a Madrid.

stats