Economia 31/05/2013

Presó per a l'expresident de la patronal metal·lúrgica catalana per presumpta malversació

Antoni Marsal s'hauria apropiat presumptament de fons públics destinats a formació dins la patronal catalana

Europa Press
1 min

BarcelonaEl jutjat d'instrucció 18 de Barcelona ha decretat presó comunicada i sense fiança per a l'expresident de la Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM) Antoni Marsal Fàbregas, detingut per la Guàrdia Civil per presumpta malversació de fons públics destinats a formació, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores del cas.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'exresponsable de la patronal catalana del metall va ser detingut dijous amb dos exmembres de la UPM, una d'elles l'exresponsable de formació, en el marc de l'operació Cobi. Els altres dos detinguts també han passat aquest divendres a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs.

El 20 de juny de 2012 Marsal va renunciar al càrrec "per motius personals i per interès de l'entitat" després que diversos treballadors remetessin un escrit a la junta de govern de la patronal en la qual l'acusaven d'haver-se apropiat de fons de l'entitat.

La Unió Patronal Metal·lúrgica és la patronal sectorial més important de Catalunya i representa 18.500 empreses que ocupen uns 250.000 treballadors.

stats