ECONOMIA
Economia 01/05/2012

Milers de persones acusen Rajoy de voler "desballestar" els serveis públics en la manifestació del Primer de Maig a Madrid

CCOO i UGT afirmen que el govern espanyol vol portar el país "al desastre". La pluja ha deslluït la marxa a la capital espanyola

Acn
2 min
La pluja ha deslluït la manifestació del Primer de Maig a Madrid

MadridLa manifestació del Primer de Maig ha concentrat milers de persones a Madrid contra les retallades i pels drets socials. Els secretaris generals de CCOO i UGT, Ignacio Fernández Toxo i Cándido Méndez, han acusat el govern espanyol de portar el país "al desastre" amb una reforma laboral que amenaça de fer realitat la previsió dels sis milions d'aturats i unes polítiques socials que busquen "desballestar" els serveis públics.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han afirmat, la marxa és un exercici "d'autodefensa" davant d'un govern que "protegeix els de primera classe" i "deixa a la seva sort la resta de la població espanyola". Han advertit que les mobilitzacions continuaran i que no toleraran que se'ls imposi la "llei del silenci".

La manifestació ha recorregut de forma pacífica el centre de Madrid des de Neptuno fins a la Puerta del Sol, i ha convocat milers de persones tot i l'amenaça constant de pluja.

Abans de l'inici de la marxa, i en declaracions als mitjans, el secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha lamentat l'opacitat del govern espanyol, que "va desgranant el panorama divendres a divendres" i que "oculta" a la ciutadania tant els seus plans com els de la resta de comunitats autònomes, que van arribar al ministeri d'Hisenda aquest dilluns. És, ha dit, un exercici "clarament antidemocràtic" que "impedeix l'accés al coneixement del que preparen per al conjunt de la ciutadania.

Toxo ha assegurat que a aquestes altures i amb les dades de l'Enquesta de Població Activa a la mà ja és evident que la reforma laboral està fent "estralls" i que, juntament amb les mesures d'austeritat, té com a resultat la possibilitat que les pitjors expectatives de Rajoy respecte a l'atur hagin sigut superades.

A aquestes altures, ha dit, "no és descartable que es compleixi la previsió de Rajoy amb sis milions d'aturats". Segons Toxo, la manifestació és "un exercici d'autodefensa" contra polítiques inútils" que condueixen l'Estat al "desastre" i que són lesives des de la perspectiva social i per a la creació de llocs de treball.

El secretari general d'UGT, Cándido Méndez, ha afirmat que la manifestació va contra "l'atemptat als serveis públics i a l'ocupació" que fa el govern espanyol mitjançant una reforma laboral i unes polítiques d'ajustament que "desballesten" els serveis socials. Segons Méndez, en comptes de recuperar la senda de creixement les polítiques de Rajoy no tan sols han fet que l'economia espanyola "embarranqui", sinó que han activat mesures que "protegeixen els de la primera classe" i "deixen a la seva sort la resta de la població espanyola". Davant aquesta situació, ha dit, "hem de reaccionar".

Méndez també ha fet un recordatori als treballadors públics després que el document que el govern espanyol va enviar a Brussel·les prevegi reduir el sou als funcionaris que estiguin de baixa. "Crec que el govern de la nació és mal empresari perquè humilia i desqualifica els treballadors públics", i la ciutadania "hauria de tenir molt clar que igual que es va començar desqualificant els sindicats quan l'objectiu final era retallar drets ara es desqualifica els treballadors públics perquè el que es pretén és deteriorar els serveis públics".

stats