Primera pujada dels tipus d'interès als Estats Units des del relleu de Yellen a la Reserva Federal

La Fed, ja amb Jerome Powell al capdavant, eleva el preu del diner als EUA un 0,25%

La Reserva Federal dels Estats Units ( Fed ) ha decidit per unanimitat aquest dimecres elevar els tipus d'interès  un  0,25%  fins a  un rang objectiu d'entre l'1,50% i l'1,75%, tal com ja s'esperava per part dels analistes. Es tracta de la primera pujada de tipus des que  Jerome   Powell és al capdavant d'aquesta institució.

La  Fed  conclou que la seva política monetària continua sent "acomodatícia", i dona suport  a les condicions  del mercat laboral i cap a un retorn sostingut de la inflació al voltant del 2%.

"Aquest moviment no és el resultat de la necessitat de prendre mesures ràpides per  contrarestar  la inflació, sinó que és el primer senyal de la  Fed  d'abordar una política fiscal excessivament expansiva amb una  econòmica  en plena ocupació", ha assenyalat l'economista en cap d' Ostrum   AM Philippe   Waechter,  en declaracions recollides per Europa Press.

Segons aquest expert, l'ajust té com a objectiu evitar la creació de desequilibris massius com a conseqüència de "l'estratègia aventurera" de la Casa Blanca.

Després de millorar les previsions econòmiques la Reserva Federal, el més  probable  és que aquest any encara hi hagi més increments dels tipus d'interès, una política monetària oposada a la que manté la Unió Europea, amb uns tipus d'interès que continuen en mínims històrics i que,  malgrat s'espera  que pugin de manera imminent, el Banc Central Europeu encara no ha fet cap pas.