Principi d'acord a General Electric per acomiadar 105 treballadors a Barcelona

L'empresa tancarà la planta de Cornellà i indemnitzarà amb 45 dies per any treballat

Els treballadors i la direcció de General Electric Wind de Barcelona i General Electric Hydra de Cornellà han tancat la matinada d'aquest dimecres un preacord per aplicar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà a un total de 105 empleats. El principi d'acord haurà de ser ratificat divendres per les assemblees de treballadors d'ambdues companyies.

Finalment els sindicats CCOO i UGT han aconseguit rebaixar a 105 el nombre d'acomiadaments a GE Wind de Barcelona, que la companyia en la darrera proposta havia quantificat en 110, però no han aconseguit evitar el tancament de la planta de Cornellà de Llobregat de GE Hydra per portar la producció a Bilbao. Dels 65 treballadors de GE Hydra, 28 podran ser recol·locats a la planta basca.

A tot l'Estat els sindicats i la direcció de GE han pactat 236 acomiadaments, dels que 102 són de les instal·lacions de Buñuel (Navarra), 45 del col·lectiu de parcs d'operació i manteniment, i 89 de les oficines centrals de Barcelona.

La majoria d'acomiadaments seran d'acollida voluntària. CCOO, en un comunicat, ha lamentat no haver aconseguit revertir la situació, però ha destacat la millora de les condicions dels acomiadaments, que ajudaran a que siguin menys traumàtics.

Segons aquest preacord, els treballadors de GE Wind que s'acullin a l'ERO tindran dret a una indemnització de 45 dies per any treballat, amb un màxim de 24 mensualitats, més una suma lineal de 10.000 euros i una mensualitat.

En el cas dels treballadors de 55 i 56 anys que cobrin menys de 60.000 euros, la suma lineal serà de 30.000 euros. L'entesa també inclou prejubilacions a partir dels 57 anys, amb un pla de rendes que garanteix el 80% del sou brut, a més del conveni especial amb la Seguretat Social.

Aquestes condicions també s'aplicaran als treballadors de GE Hydro que descartin el trasllat a Bilbao –s'ofereixen 28 recol·locacions per a una plantilla de 65 empleats-. En el cas d'aquells que optin per incorporar-se a la planta del País Basc, però, a part de la indemnització, rebran una ajuda econòmica addicional de 5.000 euros en concepte de trasllat.

La retallada de llocs de treball a General Electric es produeix després de que aquesta empresa comprés el negoci energètic d'Alstom. GE Wind de Barcelona havia estat el centre mundial de desenvolupament de renovables d'Alstom, després de que aquesta companyia comprés la catalana Ecotecnia.

La integració del negoci energètic de Alstom a General Electric es calcula que pot arribar a suposar la pèrdua de 6.500 llocs de feina a tota Europa en dos anys.

Més continguts de