Economia 05/02/2013

Principi d'acord per aplicar una nova retallada de 795 treballadors al Banc de València

Sindicats i empresa pacten prejubilar 231 dels treballadors afectats per l'ERO. La plantilla ha desconvocat la vaga prevista per aquest dimecres.

Ara
1 min
La seu central del Banc de València, a la cantonada del fons, ha passat a l'òrbita de CaixaBank, que compta amb una oficina molt a prop.

ValènciaEl Banc de València i els sindicats han signat aquest dimarts un principi d'acord sobre l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que afectarà 795 treballadors a tot l'Estat, 30 d'ells a Catalunya. Segons que han informat fonts sindicals, 231 treballadors s'acolliran a prejubilacions a partir dels 53 anys i la resta seran baixes indemnitzades.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En aquest cas, l'acord preveu indemnitzar amb 30 dies per any treballat, amb límit de 24 mesos per als menors de 50 anys i de 36 mesos per als que superin aquesta edat. Les prejubilacions inclouen el 80 o el 85% del salari net, en funció de l'edat. L'acord suposa la desconvocatòria de vaga prevista per aquest dimecres.

Es tracta del segon ERO que l'entitat aplica des de 2012, després d'acomiadar 360 treballadors i prejubilar-ne més de 200 l'any passat.

Des d'UGT, tot i que recorden que no aproven "la destrucció de llocs de treball per culpa d'una mala gestió" han valorat positivament el preacord, que al seu parer estableix unes "condicions el menys traumàtiques possible", a part de rebaixar en 95 persones l'afectació de l'ERO plantejat en un primer moment per l'empresa.

Sobre la possibilitat de nous ERO, tenint en compte que és el segon que s'aplica a Banc de València, fonts d'UGT han senyalat que "no podem dir que sigui l'últim ja que durant les primeres fusions ja ens van prometre que seria l'últim. No tenim res segur".

stats