Puig acusa l'Estat de "segrestar" els beneficis del Port de Barcelona

El conseller carrega contra el Fons d'Accessibilitat

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, assegura que el Fons d'Accessibilitat que planteja el ministeri de Foment no és el model de gestió que necessita el Port de Barcelona perquè "segresta" els seus beneficis i impedeix que els excedents de la seva activitat es puguin reinvertir.

Segons el conseller, "Catalunya no pot competir al mercat global si té un model de gestió que segresta els excedents i beneficis que generen les infraestructures de comunicació global com el Port de Barcelona". El Fons d'Accessibilitat preveu que els ports amb beneficis en destinin la meitat per pagar els accessos a infraestructures de tot l'Estat.

En aquest sentit, ha indicat que Catalunya necessita un model que permeti la reintroducció en el sistema dels beneficis que es deriven de l'explotació d'aquest tipus d'infraestructures per millorar la competitivitat, reinvertir per millorar les infrastructures o rebaixar les tarifes.

Puig també s'ha referit a l'Aeroport de Barcelona i ha assegurat que Catalunya "no està en condicions de competir" si té un model de gestió centralitzat que impedeix desenvolupar més connexions intercontinentals.

Més continguts de