Felip Puig creu que la caiguda de la inversió estrangera a Catalunya "no és significativa"

Segons dades del Ministeri d'Economia, la injecció de capitals va disminuir un 15% però, en canvi, va créixer a la resta de l'Estat

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha afirmat aquest divendres que la caiguda d'un 15% de la inversió estrangera a Catalunya "no és significativa" ja que es tracta d'unes dades que fluctuen amb els anys. Puig ho ha dit en referència a les xifres  sobre la injecció de capitals de fora del país que ha fet públiques també aquest divendres el Ministeri d'Economia i Competitivitat. Segons l'informe, Catalunya és l'única comunitat de l'Estat que veu créixer el volum d'inversió estrangera i trenca amb la dinàmica del conjunt d'Espanya, que creix prop d'un 10%. 

Felip Puig, ha fet aquestes declaracions durant la inauguració del Centre de Formació Professional d'Automoció de Catalunya. "No preocupa gaire aquesta dada tenint en compte que en anys anteriors Catalunya ha concentrat la principal inversió a tot Europa", ha detallat.

D'altra banda, el conseller ha posat en dubte les dades fetes públiques pel govern espanyol ja que "altres vegades no s'acabaven de computar totes les inversions de manera gaire clara i les dades del trimestre passat, per exemple estaven malament". 

Puig ha detallat que la major part de la inversió que rep Catalunya és en indústria manufacturera, mentre que a Madrid, que concentra un 48% del total d'inversions, el que va aigumentar és el sector financer. 

Més continguts de