Puig diu que recorrerà la recentralització de la Inspecció de Treball si fracassa el diàleg

El conseller reconeix que la creació d'un cos estatal de subinspectors de treball amenaça

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha promès aquest dimecres que el Govern presentarà un recurs contra la futura llei de la Inspecció de Treball si fracassa el diàleg obert amb l'Estat davant d'una norma que, ha dit, és una "nova hostilitat" que amenaça amb trepitjar competències de Catalunya.

En seu parlamentària, el conseller ha respost a la interpel·lació del diputat d'ERC Oriol Amorós, reconeixent que l'avantprojecte de llei d'Inspecció de Treball, avançat per l'ARA el passat 16 de juny, segueix l'estela d'altres normes que han atemptat "de manera molt clara" contra l'autogovern de Catalunya.

El punt més polèmic del text és la creació per part de l'Estat d'un cos de subinspectors de seguretat i salut del treball que ja existeix en el cas de Catalunya d'acord amb el pacte a què van arribar el govern tripartit i Madrid quan el 2010 va acordar-se la transferència d'una part de la inspecció segons recull l'Estatut.

"Estem intentant i en una fase inicial el diàleg previ. Tenim un avantprojecte de llei al qual hem presentat al·legacions i hem dut a terme reunions bilaterals [...], però si fos el cas que calgui plantejar conflicte des d'una perspectiva jurídica i política ho farem sense cap dil·lació", ha dit el conseller.

El diputat Amorós ha retret que des que es va pactar la transferència de la inspecció de treball parcial (que suposava compartir Generalitat i Estat la responsabilitat) no s'hagi arribat a desplegar mai l'Agència Catalana de la Inspecció que havia de garantir la coordinació i desplegar plenament aquesta competència transferida a Catalunya.

Més continguts de