Economia 09/03/2012

El 96% dels creditors de Grècia accepta l'impagament del deute

El govern grec convenç els bancs, s'assegura la participació dels creditors privats i pacta una condonació del 53% del deute per evitar la fallida

Ara
1 min

BarcelonaEl 95,7% dels creditors de Grècia s'han compromès a participar en la quita del deute, segons ha informat l'autoritat de gestió del deute públic (PDMA) a la seva pàgina web. Els tenidors privats de 152.000 milions d'euros en deute grec (el 85,8%), dels 177.000 milions d'euros sota sobirania grega, han acceptat la quita de forma voluntària, informa Efe.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A aquests s'hi afegeixen els posseïdors de la resta de deute inscrits en lleis diferents a la grega, que han enviat el "consentiment" per procedir a la reestructuració dels seus títols.

Segons els càlculs de la PDMA, la suma d'aquests dos tipus de bons arribaria als 197.000 milions d'euros, és a dir el 95,7% dels 206.000 milions d'euros en deute a reestructurar.

Grècia necessitava la participació d'almenys dos terços dels seus creditors per a realitzar el bescanvi dels bons actuals per altres depreciats, en la major reestructuració de deute sobirà de la seva història. Es tracta d'un impagament històric. L'acord del govern grec amb els creditors privats era vital per aconseguir que la Unió Europea i l'FMI donin llum verda, de forma definitiva, al segon rescat, de 130.000 milions d'euros.

L'impagament del 53% del valor nominal dels bons grecs s'eleva fins al 75% del seu valor real. És a dir, que per cada quatre euros que els creditors van prestar a Grècia, el país només en retornarà un. Grècia deixarà de pagar 107.000 milions d'euros.

stats