Economia 28/04/2012

Jaume Gil Aluja: "A l'Instituto de España els altres acadèmics no ens hi volen"

El president de la Reial Acadèmia de les Ciències Econòmiques i Financeres, l'única de l'estat amb seu a Barcelona, explica en una entrevista a l'ARA la croada per aconseguir un major reconeixement internacional i els problemes amb què es troba per a la seva homologació amb la resta de reials acadèmies de l'Estat

Ariadna Trillas
1 min
JAUMEGIL ALUJA: "Triomfa qui s'equivoca poc, no qui l'encerta"

BarcelonaJaume Gil Aluja (Reus, 1936) creu que la crisi encara no ha tocat fons. "Ni tan sols el veig Va per llarg", opina aquest catedràtic d'Economia Financera. Gil Aluja, president de la RACEF des del 2002 i també de la comissió de control de La Caixa, afirma en l'entrevista que "l'error dels economistes ha estat no tenir en compte la incertesa". No és estrany. L'acadèmic, amb gairebé cinc dècades de trajectòria vinculades a la universitat, està considerat el pare de la teoria de la incertesa, aplicada a la gestió, que va suposar una nova forma de concebre l'economia, i en la qual va treballar juntament amb el professor francès Arnold Kaufmann, des dels anys seixanta.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El professor, doctor Honoris Causa per 24 universitats, batalla perquè la RACEF formi part, com la resta de reials acadèmies de l'estat, de l'Instituto de España, la qual cosa es tradueix en subvencions i, sobretot, en reconeixement internacional. La vella batalla d'una institució originària del 1758, que recolza el rei Joan Carles i que integra una llarga llista de reputats economistes, ha aconseguit ja un canvi d'estatuts durant el darrer govern espanyol socialista que impedien a les institucions que no tinguessin a Madrid que s'homologuessin a la resta. Però la resistència d'altres acadèmies es manté, encapçalada per la de Ciències Morals i Polítiques. "Ara hi ha un nou govern a Madrid. A veure", diu Gil Aluja, convençut que defensa "una causa justa" que "caurà pel seu propi pes".

Podeu llegir l'entrevista a l'ARA Premium

stats