Economia 22/12/2010

PP i CiU estenen la mà al govern espanyol per garantir l'estabilitat de l'euro

Els dos principals partits de l'oposició creuen que ara és l'hora de llençar un missatge d'unitat de cara a Europa

Joan Rusiñol
1 min

MadridMariano Rajoy, el líder del PP, ha canviat avui el discurs de duresa contra Zapatero per la seva política econòmica i ha optat per la política de mà estesa. En la seva intervenció durant el debat sobre l'últim Consell Europeu, Rajoy ha compromès el suport del seu partit a la reforma del Tractat de Lisboa per crear un mecanisme estable que garanteixi l'estabilitat monetària comuna. "Posar en valor la nostra adhesió conjunta a l'euro per sobre de les diferents polítiques que preconitzem, uns i altres, per al nostre desenvolupament econòmic", ha afirmat Rajoy. "He ofert suport i consensos que espero que siguin ben rebuts".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

També des de Convergència i Unió (CiU) Josep Sánchez Llibre ha ofert suport al govern espanyol en la seva defensa de l'euro, després dels atacs a la moneda única de les últimes setmanes. S'ha mostrat obert a pactar qüestions com la reforma de les pensions i del mercat de treball, i a consolidar polítiques d'austeritat. Tot i això, ha exigit al president espanyol que faci un esforç per deixar clar a Europa que l'economia espanyola "és solvent".

Les esquerres, en canvi, s'han estat molt crítiques amb la política econòmica de Zapatero. Joan Ridao, d'ERC, l'ha acusat d'haver-se situat "als peus dels mercats", treballant al dictat de la cancellera alemanya, Angela Merkel. Pel portaveu dels republicans, el president del govern espanyol s'ha entossudit en un "seguidisme caní" i l'ha acusat de tactisme en la seva acció política. Des d'Iniciativa, Núria Buenaventura ha aprofitat la seva intervenció per recordar a Zapatero la derrota que va patir ahir al Congrés, quan la majoria de la cambra va tombar la polèmica llei antidescàrregues per internet.

stats