Economia 30/11/2011

Rajoy reclama a sindicats i empresaris acords en temes laborals després de Reis

El president electe explica al secretari general de Comissions Obreres que no aposta pel contracte únic. Joan Rosell, president de la CEOE, no ha traslladat a Rajoy la necessitat d'abartir l'acomiadament.

Joan Rusiñol
2 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El líder de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, s'ha reunit durant hora i mitja amb el president electe, Mariano Rajoy. N'ha sortit satisfet fins al punt que ha garantit "portes i telèfons oberts" per iniciar de forma immediata el diàleg per impulsar una nova reforma laboral. El líder del PP li ha traslladat la necessitat que els agents socials tinguin un primer acord després de Reis sobre qüestions estratègiques: negociació col·lectiva, contractació, absentisme laboral, solucions extrajudicials de conflictes, formació i treball temporal. Segons Toxo, Rajoy reclama "urgència".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El líder sindical ha estès la mà al futur president. Ha assegurat que hi ha un "camp de treball obert en què és possible l'entesa" i ha reclamat, un cop estigui constituït el nou govern espanyol, una reunió a quatre, amb l'executiu i la patronal. Ha assegurat que Rajoy s'ha limitat a fer-li un "guió" dels punts que vol incloure en la reforma, sense gaires concrecions. L'única important ha estat que no aposta pel contracte únic perquè "Espanya necessita diversos tipus de contractació". Segons Toxo, no s'ha abordat l'abaratiment de l'acomiadament, però creu que "Rajoy és prou intel·ligent" per saber que aquest no és el camí, a parer del líder sindical.

El secretari general de CCOO també ha avançat que el PP confia a tenir enllestits els nous pressupostos generals de l'Estat al març de l'any que ve.

Després, Rajoy s'ha reunit amb el president de la patronal CEOE, Joan Rosell, que ha confirmat el mateix plantejament que Toxo. És a dir, que el futur president espanyol dóna de termini als agents socials perquè es posin d'acord "fins després de Reis i poc més". Rosell n'ha sortit "raonablement optimista" i ha fet una crida als sindicats per "deixar de banda els maximalismes" i provar de tancar tants acords com sigui possible durant el mes de desembre. Rosell ha assegurat que Rajoy "ja coneix" les seves propostes però que avui no han entrat en detalls i no s'ha abordat la possibilitat d'abaratir l'acomiadament. En canvi, ha reiterat la necessitat de "lligar convenis amb productivitat", una possibilitat que ja admetia el president sortint, Rodríguez Zapatero.

stats